SADAKO ÇILGINLIĞI

Son günlerde Tokyo'yu bir ''Sadako 3D'' çılgınlığı almış gidiyor. Sadako Türkiye'de ''Halka'' olarak bildiğimiz, Japonca orjinal adı ''Ringu'' olan korku filmindeki karakter. Şimdi Sadako'nun 3D olarak hazırlanmış yeni bir filmi gösterime giriyor. Film hakkında çok fazla bir detay bilmiyorum ama filmin reklamını yapış şekilleri gerçekten ilgi çekici.

İlk olarak ilgimi çekmesi Shibuya'da karşıdan karşıya geçerken rastladığım bu tır ile oldu. Burada sık sık büyük tırların üstünde reklam görebiliyorsunuz ama böylesini hiç görmemiştim.

Tırın arkasında Sadako'nun büyük bir maketi var.

Bu da arkadan görünüşü :) (Benim çektiğim fotoğraf pek başarılı olmadığından bu görseli şurdan aldım.)

Bir diğer ilginç reklam şekli ise aşağdaki fotoğraftaki gördüğünüz gibi. Ben buna rastlamadım ama duydum.
Bir anda Shibuya'da sanki televizyon içinden çıkıyormuş gibi gözüken Sadako'lar yürümeye başlamış !!
(Görsel şurdan.)

Ayrıca Sadako çılgınlığı Hello Kitty'yi bile etkilemiş olacak ki hemen Hello Kitty'nin Sadako olmuş halini yapmışlar :
Zaten Hello Kitty'yi sürekli kılıktan kılığı girmiş halde görebiliyorsunuz. Bana artık Hello Kitty görmekten gına geldi diyebilirim rahatlıkla !! (görsel)

Sadako çılgınlığını en iyi şekilde anlamak için aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Yukarıdakilerin özetini video halinde görebilirsiniz. Ayrıca bir beyzbol maçında da ilk vuruşu Sadako'ya yaptırmışlar, videoda o da mevcut.

İlgilenenler için:




7 yorum:

  1. Kitty,Sadako'dan çok emolara benzemiş gibi :)

    YanıtlaSil
  2. Blog sayfanı yakın zamanda farkettim. En anlamakta zorlandığım ülkelerden biri Japonya. Yabancı bir mühendisle karşılaşmıştım, işi gereği çok sayıda ülke gezen ve Japonya'ya sempatisi olan biri. Japonya'da da çalıştığı için "Japonlar nasıl insanlar?" diye sorduğumda "Kırsal bir yolda yürürken bazen büyük karınca kolonileri görürsün. Yolda yürüyen biriyle karıncalar(Japonlar) arasında nasıl bir bağ varsa Japonlarında hayata olan bağları buna benziyor" demişti =) Belki biraz abartılı ancak gerçeklik payı var gibi geldi. Sen ne düşünüyorsun merak ettim?

    Paylaşımların için teşekkürler =) , devamını dilerim. Tokyo'ya saygılar , selamlar. (Attila)
    Not:İstemezsen soruma cevap vermeyebilirsin, sorun olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Attila, Japonlarla ilgili karınca benzetmesini çok sevdim :) Birlik halinde hareket etmeleri ve çalışkan olmaları konusunda kesinlikle yerinde bir benzetme.

      Bana Japonya ve Japonlar nasıl diye sorulunca genelde, Japonya ayrı bir gezegen, Japonlar da uzaylı diyorum:) Çünkü gerçekten farklılar. Baya bir ileride yaşıyorlar. Bunu teknolojideki ilerilik anlamında değil, insani değerler anlamında söylüyorum. Eğer dünyadaki her toplum Japonlar gibi birbirlerine ''gerçekten'' saygı duyup kurallara uygun yaşasaydı dünya inanılmaz huzurlu ve barış dolu bir yer olurdu bence.

      Sil
  3. bir kedi sever olarak ben de Hello kitty'den hiç haz etmiyorum...

    Sudako çılgınlığı gerçekten de çılgınlık durumundaymış :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Kitty'ye buraya gelmeden önce bir sempatim vardı ama artık her yerde Hello Kitty görmekten gına geldi doğrusu !!!

      Sil
  4. Sadako'yu görünce aklıma Kimi ni Todoke animesi geldi :D Baş karakter kızımızı okuldakiler Sadako'ya benzetiyor ve korkuyorlardı :D Kızın adı da Sawako olunca herkes Sadako sanıyordu :D
    Neyse bayılıyorum şu Japonlar'ın abartma anlayışına :D Film Japonya'da daha önce çok ses getirmiş olacak ki yeni filminin bu kadar reklamını yapmışlar ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet şimdi hatırladım, Kimi ni Todoke'yi. Normalde animeleri pek takip etmiyorum ama bir arkadaşımın tavsiyesiyle izlemiştim tüm bölümlerini. Oldukça keyifliydi. Şimdi internetten araştırdım, bir de filmini çekmişler Kimi ni Todoke'nin. İzleme listeme alındı :)

      Sil