İLGİNÇ ÜRÜNLER


 Japonya'da kataloglardan ürün satışı oldukça yaygın. Geçenlerde rastladığım bir kataloğu karıştırırken gözüme çarpan ve ilginç olduğunu düşündüğüm bazı ürünleri sizlerle paylaşmak istedim. Aralarında Türkiye'de olanlar da olabilir ama ben ilk defa gördüğüm için ilginç geldi.


Bu ürün hokka burunlu olmak isteyenler için. Acaba gerçekten işe yarıyor mu merak ettim :)


Ağız çevresindeki kırışıklarından kurtulmak isteyen bayanlar için de ilginç bir çözüm üretmişler.


Japonya'da yağmur dışında özellikle güneşli havalarda da şemsiye kullanımı çok yaygın. Şimdi bunaltıcı yaz ayları da yaklaşıyor, hem şemsiye taşıyıp hem de terleyenler için şahane bir ürün bu şemsiye :) Şemsiyenin içinde küçük bir vantilatör var ve güneşten korunurken serinleyebiliyorsunuz da.

Yağmurlu bir havada elinizde ucundan sular damlayan şemsiyeyle bir mekana girip ortalığı kirletmemek için şemsiyenin kendinden bu suları içinde toplayan bir aparatı mevcut. Çok kullanışlı değil mi?

Şimdi de köpeği olanlar için bazı pratik çözümler var. Köpeğinizin tüylerini rahat kurutabilmeniz için saç kurutma makinasını asabileceğiniz bir aparat.


Yine köpeğinizi kurulamanızda yardımcı olacak bir başka çözüm. Gördüğünüz mavi kurulama havlusunun kendinden eldivenleri var ve kurularken havluyu tutmanızı kolaylaştırıyor.



Japonya sokaklarında beni en çok şaşırtan şeylerden biri de yukarıda gördüğünüz köpek taşıma arabaları. Köpeği olanlar sanki bebek arabasıymış gibi köpeklerini (genelde küçük köpekler) bu arabalarda taşıyorlar. Köpekler de bu durumdan oldukça memnun gözüküyorlar :)

Arabadan inerken rahat inmenizi sağlayacak, sağa sola dönebilen bir minder.


Işıksız bir ortamda anahtar deliğini bulmanıza yardımcı olmak için anahtara takılan küçük bir fener.


Aynı anda 3 farklı yemeği pişirebileceğiniz bir tava. Çok kullanışlı gözüküyor değil mi?

 Bu en komiği bence :)) Ayak yıkama terliği !!! Kendinden fırçalı, ayağınızı bolca sabunlayıp bu özel terlikte fırçalıyorsunuz :)) Bu Japonlar bir alem ne diyeyim :)

7 yorum:

  1. ay o tava e ayak yıkama terliğine bittim... Umarım burada da satılmaya başlar.

    O hokka burun aparatının maili geliyor bana sürekli:))

    YanıtlaSil
  2. eeheheheh "Caponlar yapmış" dedirten ürünler :))

    YanıtlaSil
  3. @laleninbahcesi : O tavadan almayı ciddi ciddi düşünüyorum :) Bu arada hokka burun bilinen bir şey demek ki, bilmiyordum.

    @SaÇaKLı: Kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  4. yaz şemsiyesinin kullanım amacı olabılır guzel paylasım:)

    YanıtlaSil
  5. Tam zihnisinir ürünleri olmuş :) bi de penguen yuvalı buzdolabı yapsalar ya :)))

    YanıtlaSil
  6. o japonlar bi alem, güney koreliler daha bi alem :)) umarım yakın zamanda oraları göre fırsatı bulurum.

    YanıtlaSil