KLONG TOEY PAZAR YERİ

Bangkok'ta fakirlikle modernlik içiçe geçmiş durumda. Bizim oturduğumuz bölgede yabancıların çok olması dolayısıyla bir sürü alışveriş merkezi, restoran vs varken biraz bu bölgenin dışına çıkınca bambaşka bir Bangkok'la karşılaşabiliyor insan.

Bangkok'ta nerelere gitsek neler yapsak diye internetten araştırırken karşıma taze sebze-meyve satan bir pazar yeri çıktı. Hemen not aldım ve eşimle birlikte elimizde haritamız yollara düştük. Tayland yemeklerine düşkünlüğüm bir yana yeni sebzeler ve meyveler de beni hep heyecanlandırmıştır. Pazar yerine doğru yürürken ara bir sokakta karşımıza dans eden, fotoğraflarını çekmem için poz veren bu bayanlar çıktı.







Meğerse pazar yerinin olduğu bölge aynı zamanda gecekonduların olduğu bir bölgeymiş. Tayland'ın kuzey bölgelerinden Bangkok'a para kazanma hayalleriyle  gelip bu gecekondu bölgesine yerleşiyorlarmış. Biz ordan geçerken yüksek sesli bir müzik ve dans eden bu grubu gördük ama gerçekten neden dans ettiklerini anlayamadık. Israrla beni de aralarına davet ettiler, itiraf edeyim zor tuttum kendimi ama utangaçlığım devreye girdi ve tekliflerini reddettim :)

Dans edenleri arkamızda bırakıp merakla Klong Toey Fresh Market yani taze sebze-meyve pazarına doğru yolumuza devam ettik.

Sadece sebze-meyve değil, et ve balık ürünleri de satan bu market pek turistik olmayan ve genelde yerel halkın alışveriş yaptığı bir yer izlenimini verdi bana. Pazar yerinden bazı fotoğraflar, buyurun:


Pazar yerinin genel bir görüntüsü.

Sağdakiler patlıcan. Ben daha önce bu kadar küçüğünü görmemiştim. Daha küçükleri de var. Yemeklere domates gibi doğrayıp pişiriyorlar. Daha küçüklerini de bazen pişirip bazen de çiğ olarak yiyorlar.

Tam olarak ne olduklarını anlayamasam da bir sebze ve ot sever olarak Tayland mutfağını biraz daha tanıdıkça hepsini öğreneceğimi umuyorum.

Renkli mısırlar. Soldakiler de tatlı patates gibi ama emin değilim.

Daha önce bahsettiğim dragon meyvesi.

Bunlar da zannedersem İngilizce'de Lime dedikleri Türkçe'sini bilmediğim küçük limonlar. Tay yemeklerinde tatlı, ekşi, tuzlu ve tabi ki acı hep birlikte kullanılıyor.

Şimdi de biraz pazar yerinde satılan et ürünlerine bakalım. Pek iştah açıcı olmadıklarını belirtmem lazım. 

Tavuk ayakları. Evet bunu pişirip yiyorlar. Devamı aşağıdaki fotoda.

İşte bu fotoğrafta gördüğünüz gibi bir yemek yapıyorlar. Bu yemeği Japonya'da bir öğrencimin Tayvan'lı annesi hazırlamıştı. Bir Halloween partisiydi ve ben Haloween dolayısıyla şaka yapıyorlar sanmıştım. Yani küçük boyutlu insan eli gibi duruyor diye konsepte uygun bir şaka diye düşünmüştüm. Ama sonra bir baktım ki herkes yemeğe başladı !! Ve Tayvan'lı anne bu yemek için çok uğraştığını söyleyince ben de denemek durumunda kaldım !! Tavuk ayaklarının içinde piştiği sos gerçekten lezzetliydi ama ayaklardaki et çok az olduğundan pek de tadına varamamıştım. Sol üstteki domates soslu spagetti daha lezzetliydi :)

Neyse dönelim pazar turumuza:



Tamam bu görüntülerin pek iç açıcı olmadığının farkındayım ama bizde de sakatat satan kasapların vitrinleri bende aynı hisleri uyandırıyor.

Benim için burdaki tek sorun etin açıkta satılıyor olması. Havanın her mevsim çok sıcak olduğu Bangkok'ta açıkta duran bu etleri yemek pek de sağlıklı değilmiş gibime geliyor.

Pazar yerinde daha gezecek yerler varken peşime takılan ve havlayan agresif bir köpek yüzünden gezimizi erken bitirdik. Pazar yerinin çıkışında da yukarıda gördüğünüz ızgara yapılmış ördek gagalarını gördük!! Evet bildiğimiz ördeğin gagası, sadece fotoğrafını çektim, henüz denemeye hazır değilim.


4 yorum:

  1. kesin ama kesin Uzak Doğuya gelmem lazım dal gibi olurum ve bir daha da iflah olmam:))
    Sadece sebze tüketirim sanırım...
    eğer çok önemli değilse kelime doğrulamayı kaldırmanı rica edebilirmiyim. Üç kez falan denedim verdiği harfler doğru dürüst okunmuyor. Dördüncü denemeyi yapmaya gidiyorum şimdi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarı için çok teşekkür ederim. Kelime doğrulamanın açık olduğunun farkında değildim :)

      Sil
  2. anladim ki uzak doğura tam anlamıyla tepeden tirnaga hersey yeniyor.

    YanıtlaSil
  3. Tayland en sevdigim ülkelerden biri benim de. Ben yiyeceklerin resimlerini çekmemisim hiç orada, hatırlamak hosuma gitti, tesekkürler!

    YanıtlaSil