EN SON OKUDUĞUM # 10

TUTKAL
Irvine Welsh

Her zaman sevdiğim yazarlardan biri olmuştur Irvine Welsh. En meşhur romanı Trainspotting ve devamı olan Porno ile mutlaka takip etmem gereken yazarlardan biri olduğunu ispatlamıştı bana. Trainspotting genelde David Boyle'nin filmi ile bilinse de bu filmin aslında Irvine Welsh'in aynı adlı kitabının bir uyarlaması olduğunu bilmeyenlere duyurmak isterim. Ve filmi çok beğenmiş olmama rağmen kitabı çok daha iyiydi.
Ayrıca bu romanın bir de tiyatrosuna gitmiştim. Semaver Kumpanyası'nın sergilediği oyun çok çok çok başarılıydı. Gördüğüm kadarıyla şu sıralar devam etmiyormuş ama olur da tekrar oynamaya başlarlarsa kaçırmayın derim.

Neyse gelelim benim okuduğum son Irvine Welsh romanına yani Tutkal'a. Her zamanki gibi uyuşturucu kullanımının mahvettiği hayatlardan bahseden yazar, Edinburgh'un kenar mahallelerinden birinde yetişen dört arkadaşın çocukluktan itibaren yaşadıklarını çok gerçek bir dille sunuyor.

Yazarın özellikle diyaloglarında küfürü çok kullanmasından dolayı herkese hitap etmeyeceğini biliyorum ama bence romanlarındaki karakterler ve yaşam tarzları düşünülürse çok gerçekçi olduğu kesin. Şans vermenizi tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder