ÖĞLE MENÜSÜ

Biraz da Tokyo'da neler yiyip içiyorum onlardan bahsedeyim. Ara ara dışarda yediğimiz yemeklerin fotoğraflarını çekiyorum, bundan sonra daha sık eklemeye çalışacağım. Ben de eşim de yemek yapmayı çok sevmemize rağmen dışarda yemek yemeği de bir o kadar seviyoruz. Haftada 2-3 kere mutlaka dışarıda yiyoruz. Tokyo'da yemek seçenekleri inanılmaz çok. Japon mutfağının yanında diğer Asya mutfaklarının yemekleri de rahatça bulunabiliyor. Biz genelde nerede, ne yiyeceğimize karar verme aşamasında hep problem yaşıyoruz. Çünkü ikimiz de hiç yemek ayırmıyoruz bir de üstüne çok sayıda seçenek eklenince dışarda ne yiyeceğimize karar verme aşaması biraz zorlayıcı oluyor :)
Burası her ne kadar çok pahalı bir ülke olsa da yemek seçenekleri çok olduğundan gayet uygun fiyatlara lezzetli yemek bulmak mümkün.

Burada öğle vakti restoranlarda öğle yemeği menüleri bulunuyor. Aşağıda öğle menülerinden bir örnek.

Bu menü balık yemeklerinin olduğu bir menüydü. Meraklısına detaylar aşağıda.

Miso çorbası. Genelde menülerde miso çorbası hep bulunur. Miso soyadan yapılan bir ezme ve çorba yapımında, yemek soslarında çok sık kullanılıyor. Bu menüdeki miso çorbasının içinde, tofu, soğan ve balık parçaları da vardı.

Bu pilav üstü sashimi :) Sashimi, çiğ balık. Tuna, somon ve kalamar vardı burda. Sağdaki koyu renkli otlar, kuru yosun. Solundaki yeşil ezme de wasabi. Ben çiğ balığı çok seviyorum, bu yemek de çok lezzetliydi.

Bu da kızarmış balık. Balığın cinsi neydi hatırlayamıyorum ama lezzetliydi. Sağdaki bir çeşit Japon hardalı.

Menülerde ayrıca turşu ya da bu resminde gördüğünüz tofu bulunur. Tofu bizde soya peyniri olarak biliniyor ama tadının peynirle alakası yok. Tek başına yendiğinde tadı yok, üzerine dökülen sosla ya da içinde bulunduğu yemeğin sosuyla  tat buluyor.  Fotoğraftaki tofunun üstüne soya sosu döküp yedim. Ben tofuyu ilk denediğimde pek sevmemiştim ama şimdi çok alıştım ve sık sık yiyorum. Çok da faydalıymış bu arada.

Yemek serisi devam edecek. Japonya mutfağında sushiden başka neler var paylaşacağım.

1 yorum:

  1. Sanırım bir tek çiğ balığa hayır derdim. Çünkü çiğ şeyleri zor yiyen biriyim. Meyva yemek bile zor gelir bana...
    Bir arkadaşım var eşi Japon, 25 yıldır da Osaka'da oturuyor. Gelirken bana balık çerezi gibi bir şey getirmişti... Bir paketin içinde kurutulmuş minik balıklardı.Yemek kültürü nasıl farklı bir şey...O damak hafgızası ne menem bir şeydir ki, lezzetleri yüzyıllar boyu hafızasında tutar ve aktarır şaşlacak şey...

    YanıtlaSil