KİM, KİMİNLE, NEREDE ?

İnternet başında çok vakit geçiren biri olarak internetin hızlı gelişimine ayak uydurmakta zorlanıyorum açıkcası. Her şey o kadar hızlı ki, her şeyimizi internet başında halleder durumdayız. Son zamanlarda özellikle facebookta çok sık rastladığım kimin nerde olduğunu belirten iletiler beni deli etmeye başladı. Kim, kiminle, nerede, ne yapıyor !!!!

Bilmem kim hanımın/beyin spor salonunda, markette, restoranda olması beni o kadar ilgilendirmiyor ki anlatamam. Artık bu beni sinir etmeye bile başladı. Ben de sinirimi boşaltmak için buraya yazayım dedim.

Ben kimseye nerde olduğumu ilan etme ihtiyacı duymuyorum . Ayrıca kimin nerde olduğunu bilmek için de elimdeki küçücük ekrana yapışıp kalmayı gereksiz buluyorum.

Belki teknolojiyi geriden takip ediyorum, belki geri kafalıyım nasıl adlandırırsanız adlandırın bu yer bildirimleri beni benden alıyor !

Bir de twitter çılgınlığı var tabi. Twitter benim için hiç sevemediğim Twilight film serisi gibi. Şans verdim ikisine de, hemen reddetmedim, ben öyle her şeye de muhalif değilim yani, ama olmadı. Elektriğimiz tutmadı, sevemedim vampirleri de, mavi küçük kuşcuğu da  :P
Kimin, benim ne yaptığımı neden bilmek isteyeceğinden emin olamayıp, kimin ne yaptığı ile hiç ilgilenmediğimi de farkedince twitter maceramı erken sonlandırdım. Hesabım var ama aktif olamıyorum bir türlü.

Elbette benim de sevdiğim arkadaşlarım, dostlarım gayet aktif bir şekilde bu uygulamaları kullanıyorlar ve kimseyi eleştirmek haddime değil sadece interneti çok aktif kullanmama rağmen her şeyinden de keyif almıyorum, demek istediğim bu.
Canım arkadaşlarım, nerede olduğunuzu ve ne yaptığınızı merak edersem sizi ararım ya da mail atarım, zaten öyle de yapmıyor muyum! :) muckkks...

Bu arada internetin gücünü kesinlikle kabul ediyorum, insanların internetten belli konularda gösterdikleri tepkileri, hareketleri de görüyorum ve bu gücü takdir ediyorum. Bu anlamda twitterın ve facebookun ne kadar birleştirici olduğunun da farkındayım. Eleştiriler gelebilir hemen siper alayım aman :)

Bakarsınız günün birinde ben de birçoklarının çoktan keşfedip benim henüz keşfedemediğim süper interaktif hayata geçiş yaparım ve bu yazımı da hatırlatıp kendimdeki değişimi sizlerle paylaşırım. Ama şimdilik bloğumla idare edin bakalım.

1 yorum:

  1. nasılsın canım???
    hoşsohbet yazısını facebook tan yazarız artık.
    şurda yazdıklarına katıldığımı söylemek için yazıyorum şeker!!! ben kendi sayfama fazladan foto bile eklemezken milletin bilmem kim burdaydı diye kendini açıklaması sinir bozucu ve görüntü kirliliği yaratıyo bana görede. japonyayı bilmem ama burda ki mekanlar daha çok sosyetk ve ya bazı kesimler için popüler olan mekan isimleri oluyo. sanırım birbirlerine hava atıyolar bizde sinir oluyoruz. ikinizide öpüyorum

    YanıtlaSil