SAKURALARIN HÜZNÜ

Japonya'nın en güzel mevsimlerinden biri ilkbahar.  Ama bu sene yaşanan felaketten dolayı ilkbaharın coşkusu yerine hüzün vardı.
Baharın habercisi kısacık ömürlü kiraz çiçekleri (Japoncada Sakura), her şeye rağmen hayatın devam ettiğini gözümüze sokarcasına tüm güzelliğiyle açtı. Sallantıların tam gaz devam etmesi ve radyasyon zımbırtısının da hala bitmemiş olması, insanın felaket havasından çıkmasını zorlaştırsa da, sakuralar sayesinde biraz olsun nefes aldık. Hatta sakuralar artık Tokyo'da ömrünü tamamladı ve kuzey bölgelerde açmaya başladı bile.
Yaklaşık 2 hafta boyunca güzel çiçeklerini bize sunan kiraz ağaçlarının altında baharın gelişini kutlayan insanların sayısı ise oldukça azdı. Normalde Hanami denilen, sakura ağaçlarının altında yapılan piknikler bu mevsimde bir gelenek hatta festival havasındadır ama bu seneki hanamiler eskisi gibi coşkulu değildi.



Benim de bu seneki sakura planım, Tokyo civarındaki meşhur hanami alanlarına gidip bolbol fotoğraf çekip blogda yayınlamaktı ama sadece yakınımızdaki kütüphanenin bahçesindeki sakuraları çekebildim. İçimden hiçbir yere gitmek gelmedi maalesef...


Şimdi sakuralar kuzey bölgelerde açıyor. Umarım felaket bölgesinde zarar görenlerin yüzünde bir anlık da olsa bir tebessüm yaratabilir sakuraların güzelliği.

Yere düşen sakura yaprakları.

1 yorum:

  1. herşeye rağmen hayatın devam ettiğini en güzel doğa hatırlatıyor bize di mi kuzento. çok güzel fotolar. ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil