SHINBORU しんぼる

Tokyo'da yaşamaya başladığımdan beri Japon filmlerine olan ilgim de arttı. Önceleri sadece Takeshi Kitano'nun filmlerinden ibaret olan Japon film dağarcığımı elimden geldiğince geliştirmeye çalışıyorum. 


Japon filmleri genelde ağır, anlaşılması zor ve bazen de sıkıcı olabileceği gibi arada eğlenceli, hareketli ve unutulamayanlar da oluyor tabi. Özellikle korku filmlerinde çok ünlü oldukları tartışılmaz. İtiraf etmeliyim ki bir süre sonra izlediğim korku filmleri birbirine çok benzer gelmeye başladı. Ama ben hala, azimle ingilizce alt yazılı bulabildiğim Japon filmlerini korku da olsa izlemeye devam ediyorum. 


Ve en son öyle bir film izledim ki, bu filmi anlatmam imkansız. Filmin ingilizce adı Symbol, japonca adı da Shinboru. Filmin yönetmeni başrol oyuncusu Japon bir komedyen olan Matsumoto Hitoshi. Kendisi daha önce de ''Big Man Japan'' isimli filmi yönetmiş. O filmi de izlemeyi planlıyorum yakında. Neyse Symbol filmine dönecek olursak, konusunu anlatmak oldukça zor. Filmde iki hikaye var filmin sonlarında bir şekilde kesişiyor ama detaylara girmeyeceğim çünkü inanın filmi anlamadım. Tek kelimeyle çok acayip bir filmdi. Imdb'de bu filmin 7.2 puan aldığını görünce de çok şaşırdım. Belki de insanlar hep aynı tip filmleri izlemekten sıkıldığı için bu ''farklı'' filmi beğenmiş olabilirler. 


Ben filmi ne beğendim ne beğenmedim. Sinema eleştirmeni de değilim. Ama bu kadar acayip (başka bir kelime bulamıyorum ifade edecek) bir film daha önce izlememiştim.Arada güldürdü,ama genel olarak büyük bir soru işareti benim için bu film.Ama şu da çok açık ki beni bilgisayarın başına oturtup bir şeyler yazdırdığına göre bende isimlendiremediğim bir etki bırakmış belli ki. İzleyen varsa izlenimlerini paylaşsın lütfen :))


Filmin fragmanını merak edenler için:
http://www.youtube.com/watch?v=nnqIhrmS0iI

5 yorum:

  1. bende bu filmi izledim ama hic bir anlam veremedim.ne bicim bir filmdi hic begenmedim ve vermek istedigi mesaj nedir onuda anlamadim dogrusu:)))

    YanıtlaSil
  2. Yalnız olmadığımı görmek rahatlatıcı. Ben de anlamadım hiçbir şey :)

    YanıtlaSil
  3. Blogunuza yeni rastgeldim. Japon filmleri konusunda haklısınız. Arada eğlenceli ve iyi olanlar çıkıyor ama genellikle ağır, sıkıcı oluyor :) Ben film konusunda Güney Korelileri daha iyi buluyorum Asya bölgesinde.

    Bu ararada Japonya ile ilgili olduğum için yazılarınızı ilgiyle okudum. Yeni yazılarınızı merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ali, ben artık Bangkok'ta yaşıyorum ama Japonya ile bağlarım eşimin Japon olmasından dolayı hep devam edecek. Japonya ile ilgili birikmiş yazılarımı da düzenleyip yayınlayacağım.

      Sil
  4. Selam Erihu blogun oldukça ilginç. Teşekkürler paylaşımların için. Bangkok ve Japonya ile ilgili bilgi vs gerektiğinde sana başvursam olur mu?

    YanıtlaSil