KOH SAMET

Bangkok'tan yaklaşık 3 saatlik bir otobüs yolculuğu sonrası köhne bir tekne ile 40 dakikada ulaşılabilen çok keyifli bir ada Koh Samet.
Bangkok'ta yaşıyor olmanın verdiği avantajların biri de 2 günlük bir tatilde bile tropikal deniz keyfi yapmanın mümkün olması. Tabi kumu, denizi ve yıl boyu sıcağı sevenler için :)
Ekim ayının başında biz de 2 geceliğine bu sakin ve güzel adaya doğru yolaldık.

Ekim sonuna kadar süren yağmur mevsimi bizim Koh Samet'e gittiğimiz gün de devam ediyordu. Ama araştırdığım kadarıyla Koh Samet Tayland'daki diğer adalara göre yağmur mevsiminden en az etkilenen adaymış. Biz de bu yüzden oraya gitmeyi seçtik.

Otobüsle ada için tekneye bineceğimiz yere doğru yol alırken dışarısı. Oldukça moral bozucuydu.

Adaya gitmek için bindiğimiz teknelerin iskelesi. Bizim tekne o kadar yavaştı ki, ada yakın olmasına rağmen git git bitmedi. Sanki yüzsem aynı hızla gidermişim hissi verdi.(tamam abartıyorum ama gerçekten yavaştı)

Teknemiz ana karadan ayrılırken. Bulutlara dikkat !!

Adaya vardığımızda her şey oldukça normal gözüküyordu, hava güneşli ve yağmur yoktu.

Ada'nın bir tane ana yolu var, o yolla sahile ulaşıp, sahilin arkasındaki sadece arabalara ya da motorlara uygun olan bir yolla da diğer koylara gidilebiliyor.

Yağmurdan etkilenmiş gözüken küçük bir sokak. Biz gidene kadar su doluydu burası!!

Gittiğimizin ertesi günü hava biraz bulutluydu ama ara ara yüzünü gösteren güneş bizi mutlu etmeye yetmişti. Sahilde hediyelik eşya satan bu amca da etrafa gülücükler satıyordu.

Bu amca da bir tarafında muz, mango, diğer tarafında da hindistan cevizi suyu satıyordu.

Gittiğimiz koylardan ilk koy dışındakiler oldukça sakindi.Tabi bunda hafta içi gitmiş olmamızın da payı büyük. Hafta sonları ada Bangkok'tan gelen Taylarla dolu oluyormuş.

Kayaların üstündeki heykeller. Eminim bir anlamı vardır ama hiçbir bilgi yoktu.

Son günümüzde hava güneşliydi ve biz de adanın tadını güzelce çıkartabildik. Adada Koylar arasında yürüyüş yaptık. Yukarıdaki bu yürüyüş sırasında karşımıza çıkan küçük bir tapınak.

Aşağıdaki fotolar ise koylardan manzaralar.








Bu arada adada neler yemişiz onlara da bir göz atalım.

Bu benim sabah kahvaltım.

Bu da eşimin kahvaltısı. Kalın erişte, tavuk ve biraz da yumurta vardı içinde.

Öğlen yediğim tavada deniz mahsülleriyle kızartılmış pilav.

Bu da yanında içtiğim karpuz suyu !! Herkese tavsiye ederim. Yapımı çok kolay.
Karpuzları çekirdeklerinden ayıklayıp blender'a atın, içine biraz buz ekleyin ve karpuzlarla birlikte blender'dan geçirin. Burda genelde taze meyve sularına biraz şurup ekliyorlar. İsteğe bağlı tadlandırılabilinir.

Akşam yemeğinde yediğimiz Tay usulü sebzeli kızarmış sigara böreği. Soldaki hafif acılı ama aynı zamanda tatlı olan sosa bandırılıp yeniyor.

Sarımsak ve karabiber aromalı kızarmış balık ! Normalde böylesine büyük bir balığı kızarmış yeme fikri bana garip gelirdi ama o kadar lezzetli olmuştu ki, içi yumuşacıktı. Üstündeki galeta gibi duranlar ise kızarmış sarımsaktı. Balığın cinsini bilmiyorum ama Tayland'da büyük balıkları ızgara yapmanın yanında kızartmak da çok yaygın.

Ve Koh Samet'teki kısa tatilimiz de böyle geçti. Olur da Bangkok'a yolunuz düşerse ve 2 günlüğüne yakında bir deniz tatili yapmaya niyetlenirseniz, turistlerin henüz mahvetmediği, gece hayatı olmayan, tamamen dinlenmeye yönelik, sakin ve huzurlu bir ada olan Koh Samet'e mutlaka gidin derim.

1 yorum: