SON OKUDUĞUM #24 ~ #26

#24

People of Easrn
PIRA SUDHAM

1990'da nobel edebiyat ödülüne aday olmuş Taylandlı yazar Pira Sudham tarafından yazılmış,Tayland'ın en fakir bölgesi olan Isan hakkında insanın içini acıtan bir kitap.

Yazarın kendisi de Tayland'ın kuzeydoğu bölgesi Isan'da doğmuş, çocuk yaşta Bangkok'ta bir tapınakta çalışıp okumaya başlamış, sonra sokaklarda turistlere hediyelik eşyalar satmış ta ki bir gün Yeni Zelanda Hükümetinden İngilizce ve Edebiyat alanlarında burs kazanana kadar. Yazar kendini kurtarmış ama geride bıraktığı Isan'lıları hiç unutmamış.

1987 yılında yazdığı bu kitapta fakirlikten Bangkok'a gelip her türlü işi yapmak zorunda kalan Isan'lıların acıklı hikayelerini okuyoruz. Kitap ingilizce yazılmış, Türkçe'si yok bildiğim kadarıyla.

Şu an Tayland'da yaşıyor olmamdan dolayı bu kitap beni oldukça etkiledi. Lüksle fakirliğin içiçe, her şeyin uçlarda olduğu Bangkok'a gelen Isan'lıların neden köylerini terkedip buraya geldiklerini okuyunca iyice üzüldüm.

#25

Vahşetin Çağrısı
JACK LONDON

Birçoğumuzun bildiği benim biraz gecikmeli de olsa okuduğum bir Jack London klasiği. Bir köpeğin gözünden anlatılan ve içinde vahşeti de sevgiyi de barındıran dokunaklı bir kitap.






#26
Demian
HERMANN HESSE

Kitabın kahramanı ergen yaşlardaki Sinclair'in iç dünyasını çok akıcı ve etkileyici bir dilde yazmış Hermann Hesse. Daha önce Siddhartha ile kendisine hayran etmiş olan yazarın bu kitabı herkese hitap eder mi bilemem ama bence muhteşem. Elimdeki diğer Hesse kitabı Bozkırkurdu'nu okumak için can atıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder