NELER YEMİŞİZ ?

Geçen gün Japon yemekleri yapan bir restorana gittik yine. Bu restoranın özelliği yemeklerinin ev yemeği tadında olması ve taze malzemelerle siz sipariş verdikten sonra pişmesiymiş. Fiyatları gayet uygun ve yemekleri çok lezzetliydi.

Bu benim yediğim yemek. Sebze ve salataların üstünde  çok lezzetli bir sosla pişirilmiş tavuk. Bu tarz set halinde yani, ana yemek, pilav, miso çorbası ve turşudan oluşan yemekler çok popüler. 

Bu da eşimin yediği yemek. Sağ üstteki kızarmış et, altında salata ve pilav var. Büyük dikdörtgen tabağın içindekiler de ''Udon'' denilen kalın erişteler. Bu resmi yemeği yemeden çektim, yani udonlar biraz seyrek bir şekilde servis ediliyor. Sol üstteki küçük sürahimsi kapta udonu içine bandırdığınız sosu var. 

Hepsi çok lezzetliydi, gördüğünüz gibi Japonya'da her damağa uygun yemek var. Bana ''Ay orda ne yiyorsun?'' diye soranlar çok oluyor, inanın Japonya'da bizim damak tadımıza uygun yemekler bulmak hiç de zor değil.


2 yorum:

  1. süper,işte bu yemekleri yiyebilirim. Hala bir suşi yemiş değilim. Bir kaç yıl önce Japonyadan misafirim gelmişti. Gelirken bize de Japon kültürünü tanıtmak için ellerine ne geçerse getirmişlerdi. Her tür Japon müziğini dinledik
    çeşit çeşit çaylar içtik eyvallah ama sıra kurutulup ambalajlanmış minik minik balıklara geldi. Allahım daha paketin içinden gözlerini görüyorum sanki balığın, öylece yutacakmışız. Zıp zıp zıpladım:))

    Sevgimle

    YanıtlaSil
  2. Lale Abla, o küçük balıkları ben de yiyemiyorum, bazen salatalarda falan oluyor ama yok, ben de aynen gözlerini görünce bir fena oluyorum !! Gerçi çok faydalıymış öyle diyorlar, küçük yaşlardan itibaren de yiyorlar :))

    YanıtlaSil