SEVGİLİLER GÜNÜ

Öyle romantik bir sevgililer günü yazısı beklemeyin benden. Eşimle 6 yıldır birlikteyiz, bunun son 3 yılında evliyiz ama henüz bir Sevgililer Günü kutlamışlığımız yoktur. Kutlayanlara saygım sonsuz ama ben bu günün zorlama ve gereksiz bir kutlama olduğunu düşünmüşümdür oldum olası.

Japonya'ya geldikten sonra ise Japonların olayı biraz farklı ve abartılı yaşadıklarını farkettim. Öncelikle burada sevgililer gününde genellikle çikolata hediye ediliyor. Her yerde çeşit çeşit çikolatalar satılıyor. Ama 14 Şubat'ta sadece bayanlar baylara çikolata alıyor. Ve bu çikolatayı sadece sevgililerine ya da eşlerine değil, ailelerindeki ve iş yerlerindeki erkeklere de alıyorlar. Durun daha bitmedi, 1 ay sonra yani 14 Mart'ta da bu sefer baylar bayanlara, yine çikolata ama bu sefer beyaz çikolata hediye ediyorlar ve o günü ''White Day'' (beyaz gün) olarak adlandırıyorlar.

Japonların özel günlerde tüm toplum tarafından adet haline gelmiş çılgın bir hediye kültürleri var. Yani içlerinden gelmese bile sırf adetten olduğu, herkes yaptığı ve dışlanmamak için yıl boyunca birbirlerine bir sürü hediye alıyorlar. Bana çok samimi gelmeyen bir uygulama ama Japonlar toplum ahengini bozmayı pek sevmediklerinden alışveriş merkezlerini zengin etmeye devam ediyorlar.

Sevgililer gününden bahsetmişken sizinle çok sevdiğim bir aşk şarkısını paylaşayım. Yoko Ono'yu sevin ya da sevmeyin ama John Lennon kendisine gerçekten çok aşıkmış, her şarkısında belli oluyor. Bu şarkı da sözleri çok sade olmasına rağmen aşkını o kadar güzel anlatıyor ki, ilk dinlediğimde tüylerim diken diken olmuştu.

Her gününüz aşk dolu geçsin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder