UYUYAN İNSAN MANZARALARI

Tokyo'da sokaklardaki ve trenlerdeki insan manzaraları çok ilginç. Özellikler sokakta ya da trende sızmış kişiler benim favorim. Bunları çaktırmadan fotoğraflamaya çalışıyorum. Tamam uyuyan insan görmek normal tabi, ama sayıları o kadar çok ki insanın ilgisini çekmemesi mümkün değil. İşte size birkaç örnek:

Mesela yukarıdaki arkadaş gündüz vakti biz dışarda bir kenarda oturmuş ne yapsak diye konuşurken sarhoş olduğu her halinden belli bir halde geldi, birden oraya uzandı ve uyumaya başladı. Sonra başı solda duran tabela ile yattığı yerin arasına doğru kaydı :)  Bir ara endişelendik yüzü o tabelaya değiyor zarar gelcek diye, ama bir süre sonra rahat edememiş olcak ki düzeltti pozisyonunu.

Bu arkadaş da bir gece gittiğimiz mekandan çıkınca karşımıza çıktı. Meğer yakınlarda bir barda meşhur bir Koreli pop grubu yemekteymiş ve onların çıkmasını beklerken uyuyakalmış. Yan tarafta arkadaşları vardı onlardan öğrendik. 

Yukardakiler de trende uyuyan liseli kızlar. 

Bu da gece son trenle evine dönen bir iş adamı. Artık yorgunluktan mı, alkolden mi bilemeyeceğim sızmış. (Son tren derken gece yarım civarı bitiyor trenler Tokyo'da)

Trene binenler bazen gerçekten uyumasalar da uyuyor numarası yapıyorlar. Gündüz vakti trene bindiğinizde bunları gözlemlemek mümkün. Japonlar çok çekingenler bu yüzden trende karşılarındaki insanlarla gözgöze gelmek istemedikleri için buldukları bir takdik bu bence. Ya kitap okuyorlar, ya cep telefonlarında bir şeyler okuyor, mesaj çekiyorlar ya da gözlerini kapatıp inecekleri durağa kadar uyuyor gibi yapıyorlar. Trenler kalabalık olduğundan ben fotoğraflarını çekmeye çekiniyorum. Ama çok ilginç görüntüler çıkıyor ortaya bazen. Umarım bir gün fotoğraflarını çekip buradan paylaşabilirim.

4 yorum:

  1. daha dun aksamki trende gelirken gordum bir adam icmis icmis ayakta salyalarini damlata damlata horlayarak uyuyordu:))))))) ne igrenc....

    YanıtlaSil
  2. ay kuzento bunlar çok komik. :) ne olur daha çekebilirsen koy.

    YanıtlaSil
  3. Yahu niye dalga geçiyorsunuz.cocuklarımın rızkını çıkarırken bende çok uyuyakaldim.hatta arada gemideyken uyanirdimda bakardım Alsancak hep sagda.ne bileyim 3kez uyandım hep sagda.daha varmadık karsiyakaya diyorum kendi kendime.ben nerden bileyim geminin 3 kez karsiyaka Konak yaptığını.ulan hep Alsancak sagdayken uyanmasana dımı.yani diyeceğim iki dalga geçmeyin gebertirim.

    YanıtlaSil
  4. Hahaha :)) Alsancak hep sağda demek :)
    Yok valla benimki dalga geçmek değil aslında, arada karşıma çıkan ve gülümseten kareler sadece :)

    YanıtlaSil