Bangkok'ta yaşıyor olmanın verdiği
avantajların biri de 2 günlük bir tatilde bile tropikal deniz
keyfi yapmanın mümkün olması. Tabi kumu, denizi ve yıl boyu sıcağı
sevenler için :)
Ekim ayının başında biz de 2
geceliğine bu sakin ve güzel adaya doğru yolaldık.
Ekim sonuna kadar süren yağmur
mevsimi bizim Koh Samet'e gittiğimiz gün de devam ediyordu. Ama
araştırdığım kadarıyla Koh Samet Tayland'daki diğer adalara
göre yağmur mevsiminden en az etkilenen adaymış. Biz de bu yüzden
oraya gitmeyi seçtik.
Otobüsle ada için tekneye bineceğimiz
yere doğru yol alırken dışarısı. Oldukça moral bozucuydu.
Adaya gitmek için bindiğimiz
teknelerin iskelesi. Bizim tekne o kadar yavaştı ki, ada yakın olmasına rağmen git git
bitmedi. Sanki yüzsem aynı hızla gidermişim hissi verdi.(tamam
abartıyorum ama gerçekten yavaştı)
Teknemiz ana karadan ayrılırken.
Bulutlara dikkat !!
Adaya vardığımızda her şey oldukça
normal gözüküyordu, hava güneşli ve yağmur yoktu.
Ada'nın bir tane ana yolu var, o yolla
sahile ulaşıp, sahilin arkasındaki sadece arabalara ya da
motorlara uygun olan bir yolla da diğer koylara gidilebiliyor.
Yağmurdan etkilenmiş gözüken küçük
bir sokak. Biz gidene kadar su doluydu burası!!
Gittiğimizin ertesi günü hava biraz
bulutluydu ama ara ara yüzünü gösteren güneş bizi mutlu etmeye
yetmişti. Sahilde hediyelik eşya satan bu amca da etrafa gülücükler
satıyordu.
Gittiğimiz koylardan ilk koy
dışındakiler oldukça sakindi.Tabi bunda hafta içi gitmiş
olmamızın da payı büyük. Hafta sonları ada Bangkok'tan gelen
Taylarla dolu oluyormuş.
Kayaların üstündeki heykeller.
Eminim bir anlamı vardır ama hiçbir bilgi yoktu.
Son günümüzde hava güneşliydi ve
biz de adanın tadını güzelce çıkartabildik. Adada Koylar
arasında yürüyüş yaptık. Yukarıdaki bu yürüyüş sırasında
karşımıza çıkan küçük bir tapınak.
Aşağıdaki fotolar ise koylardan
manzaralar.
Bu arada adada neler yemişiz onlara da
bir göz atalım.
Bu benim sabah kahvaltım.
Bu da eşimin kahvaltısı. Kalın
erişte, tavuk ve biraz da yumurta vardı içinde.
Öğlen yediğim tavada deniz
mahsülleriyle kızartılmış pilav.
Bu da yanında içtiğim karpuz suyu !!
Herkese tavsiye ederim. Yapımı çok kolay.
Karpuzları çekirdeklerinden ayıklayıp
blender'a atın, içine biraz buz ekleyin ve karpuzlarla birlikte blender'dan geçirin. Burda genelde
taze meyve sularına biraz şurup ekliyorlar. İsteğe bağlı
tadlandırılabilinir.
Akşam yemeğinde yediğimiz Tay usulü
sebzeli kızarmış sigara böreği. Soldaki hafif acılı ama aynı
zamanda tatlı olan sosa bandırılıp yeniyor.
Sarımsak ve karabiber aromalı
kızarmış balık ! Normalde böylesine büyük bir balığı
kızarmış yeme fikri bana garip gelirdi ama o kadar lezzetli
olmuştu ki, içi yumuşacıktı. Üstündeki galeta gibi duranlar
ise kızarmış sarımsaktı. Balığın cinsini bilmiyorum ama
Tayland'da büyük balıkları ızgara yapmanın yanında kızartmak
da çok yaygın.
Ve Koh Samet'teki kısa tatilimiz de
böyle geçti. Olur da Bangkok'a yolunuz düşerse ve 2 günlüğüne
yakında bir deniz tatili yapmaya niyetlenirseniz, turistlerin henüz
mahvetmediği, gece hayatı olmayan, tamamen dinlenmeye yönelik,
sakin ve huzurlu bir ada olan Koh Samet'e mutlaka gidin derim.
deniz ve kumsal harika gorunuyor..
YanıtlaSil